Vormgeving en layout in uw huisstijl

Vormgeving in uw huisstijl

Ik verzorgde de vormgeving binnen de huisstijl van ProRail voor de communicatie rond het bouwproces van het nieuwe station Ede-Wageningen. Een herkenbare ProRail lijn in de ontwerpen van bouwdoeken en bouwborden tot een website. Maar ook plattegronden, posters, flyers, stickers, vlaggen, beachflags tot een kleurplaat aan toe.

Grafische ontwerpen binnen de huisstijl van de gemeente Ede voor nieuwsbrieven, folders, brochures, rapporten, nota’s en posters.

Voor de gemeente Rheden een serie infographics voor op social media en in de krant. Uiteraard aansluitend bij de huisstijl.

Heb jarenlange ervaring als vaste freelance grafisch vormgever voor de provincie Gelderland. Verzorging binnen de huisstijl van frisse en moderne vormgeving voor thema’s als natuur en milieu, wonen, vergrijzing, ouderenzorg, verkeer en vervoer.

Voor zorgaanbieder Siza het onderhouden van de complete huisstijl binnen een bestaand concept. Van visitekaartjes en briefpapier, tot folders en flyers, tot jaarverslagen met infographics, tot bewegwijzeringen en beursstands.

Ik heb veel ervaring in grafische vormgeving voor overheid, onderwijs, cultuur en zorg. Mijn oog voor vorm en kwaliteit zorgen ervoor dat ik een goed gevoel heb voor het werken binnen een bestaande huisstijl.

Lay-out boeken en brochures

Ik maakte boeken, brochures en catalogi voor overheden, natuurorganisaties, culturele initiatieven en kunstenaars. Een goed gevoel voor typografie en talent voor beeldregie maken de inhoud leesbaar, toegankelijk en aantrekkelijk.

Gedegen kennis van typografie door een opleiding die startte met kalligrafie en tekstzetten met lood aan de boekdrukpers. Een achtergrond waardoor digitale beeldscherm opmaak gebeurt met begrip voor letterfonts, spatiëring en interlinie.

Goed gevoel voor papier, gramsgewichten, looprichtingen en bindwijzen door jarenlange ervaring. Kennis van milieuvriendelijke druktechnieken en papiersoorten.

Beeldend inzicht dat van pas komt bij de keuze en plaatsing van foto’s en illustraties. Betrokkenheid en plezier in de samenwerking met een redactie.

Er brandt een heilig vuur in mij om aan het eind van een samenwerkingsproces met een mooi product in handen te staan.

Lay-out magazines

Ik heb jarenlange ervaring met vormgeving binnen een bestaand bladconcept voor het tijdschrift over hedendaagse kunst Metropolis M. Het maken van een aantrekkelijke lay-out dat hand in hand moet gaan met weloverwogen verschillen in groottes van de afgebeeldde kunst. Een goed inzicht in het kleurmanagment van de scans van de werken. Hoe komt een foto die briljant oogt op het beeldscherm optimaal tot zijn recht in print? Ervaring en kennis van techniek gecombineerd met een goed gevoel voor kleur.

Bij de vakbladen van uitgeverij Reed makkelijk in kunnen vallen door een berg aan kennis en ervaring. Bij 15 vakbladtitels snel de vormgeving en sfeer van een blad oppakken en zorgen dat binnen de deadline een goed product op tafel komt.

Personeelsbladen binnen de huisstijlen van Siza en Pluryn Werkenrode. Waar creativiteit vereist is om met matig beeldmateriaal toch een aantrekkelijk magazine neer te zetten.

Nieuwsbrieven voor de gemeente Ede en de provincie Gelderland. Snel inspringen, directe beschikbaarheid en flexibiliteit als noodzakelijke kwaliteiten.

Kranten voor het uitgaansleven, manifestaties en festivals. Vormgeving die het publiek opwarmt en verleidt.

Ik vind niets leuker dan samen een mooi blad maken.